zaterdag 23 april 2016

Kofferbak vol baandelen

Het idee om een demobaan te bouwen speelt al een behoorlijke tijd. Diverse ontwerptekeningen voor een houten baan zijn al gemaakt. Daar heb ik nu niets meer aan. Voor een vriendschappelijke prijs heb ik een Fleischman baan overgenomen. Deze goede vriend heeft tegenwoordig een alleraardigst Ninco baantje en een heerlijke knutsel hoek in Tzummarum. 
Natuurlijk had ik ook mijn racekoffer mee genomen om ook daar enkele ronden te rijden. Veel tijd hadden we niet en de kofferbak werd gevuld. Vanaf nu kan er echt gebouwd worden. Het basis ontwerp kunt u bekijken op mijn pagina Demo-baan.




zaterdag 9 april 2016

De Bunker geeft niet op

Vorig jaar leek het er op dat Slotrace Club de Bunker zou stoppen. Nou schrijf dat maar op je buik.
De overgebleven 9 leden blijven trouw iedere vrijdagavond hun club bezoeken. Zonde toch om te stoppen? Als je de baan afbreekt is het echt gedaan. Harry mede eigenaar van de baan kon dit niet verkroppen en heeft voorlopig de huur stop gezet.
Wat ik voor een paar jaar geleden niet voor mogelijk hield is dat 4 leden zich storten in de LMP en Group 5 races buiten de deur. Zeker de Group 5 zal als nieuwe club klasse geïntroduceerd worden.

Harry heeft voor de Group 5 een hele mooie special editie gekocht. 
"Bekijk hem maar goed nu hij nog heel is, ik spaar hem niet. Dat ding zal rijden."








Aan het begin van de avond is er geen kwalificatie en wordt gewoon ingedeeld.
Gerit en Jan hebben goede redenen om deze avond er niet te zijn. Die hadden wij als gastrijders (John en ondergetekende) ook graag gezien.
John was bang dat hij de baan opnieuw moet leren kennen, nou dat zit hem nog aardig goed in de vingers moet ik zeggen. Hele spannende close race met Hessel was toch een hoogtepunt voor deze gastrijder. Daarmee had hij toch maar een 3de plaats veroverd deze avond.


Uitzicht vanaf de sleuteltafel

De bottleneck

Helemaal achteraan de Heineken bocht








Wat wel stopt is de site, deze is vervangen en wordt t.z.t aangepast door


De volgende keer dat wij de Bunker bezoeken zal op 27 november zijn. De Classic cup zal dan hier plaats vinden.